Hist˛ria
CATAL└

 L'associació, de manera no oficial, va néixer perquè alguns de nosaltres simplement teníem ganes de jugar partits de futbol. Així a començaments dels anys 90 i amb l'empenta d'una persona, en Pere Trias, els veterans del Girona F.C. van començar a jugar partits. Ell ho feia tot, organitzava els partits, convocava el jugadors, portava la roba, se'n cuidava de rentar-la.

Van esser uns anys molt difícils, sobre tot per en Pere, moltes vagades es tenien que suspendre els partits per falta de jugadors. 

El primer cop que els veterans es vam reunir per organitzar una cosa amb cara i ulls, va esser en l'organització esportiva del 75è aniversari del Girona F.C. el 8 de setembre del 2005. Amb un treball molt dur vam aconseguir convocar un gran nombre d'antics jugadors, des de els mes veterans, amb mes de 80 anys, fins els mes joves que feia poc estaven jugant en el primer equip. L'equip de veterans del Barça va recolzar l'aniversari presentant un equip de primera en el partit de la celebració. El Barça amb els Guardiola, Luis Enrique, Luis Milla, Sergi Barjuan, Pichi Alonso i altres grans jugadors van guanyar el partit, però el veterans del Girona F.C. van plantar cara fins el final.

Desprès de l'organització del 75è aniversari, una colla d'exjugadors ens anavem trobant una o dues vegades al mes per entrenar i de tant en tant jugar algun partit. Els entrenaments els feiem als annexes al camp de Montilivi, a Torres de Palau i si estava tot ocupat al camp del Quart, a qui hem d'agrair la seva bona disposició.

Aquesta situació però no podia durar gaire més perque la feina d'organització sempre queia en una o dues persones. Per aquest motiu, tota la colla que habitualment entrenavem i jugavem,  en una reunió al restaurant Can Manolo, vam decidir constituir-nos com associació i repartir-nos entre tots els voluntaris les diferents àrees d'organització de l'associació. Aquesta decisió es va concretar el dia 15 de novembre de 2008, data de l'acta fundacional de la nostra associació.

L'últim fet determinant que va impulsar la creació de la nostre associació va esser el retorn a Girona d'en Narcís Julià. En Narcís, una persona admirada per tots, va tornar a casa desprès de molts anys d'èxit com a jugador de primera divisió i també com a tècnic. Ell ens ha donat l'il·lusió per organitzar entrenaments i molts de partits en els que no falten jugadors. Gracies Narcís

 
CASTELLANO

La asociación, de manera no oficial , nació porque algunos de nosotros simplemente teniamos ganas de jugar partidos de fútbol. Así en los principios de los años 90 y con el empuje de una persona , Pere Trias, los veteranos del Girona F.C. empezaron a jugar partidos. Él lo hacia todo , organizaba los partidos, convocaba a los jugadores, llevaba la ropa, se cuidaba de limpiarla, etc.

Fueron unos años muy difíciles, sobretodo para Pere y muchas veces se tenian que suspender los partidos por falta de jugadores.

La primera vez que los veteranos nos reunimos para organizar un acto importante, fué para la organización deportiva del 75 aniversario del Girona F.C. el 8 de Septiembre de 2005. Trabajando muy duramente conseguimos convocar un gran número de antiguos jugadores, desde los más veteranos, con más de 80 años, hasta los más jovenes que hacia poco estavan jugando en el primer equipo. El equipo de veteranos del Barça apoyó el aniversario presentando un equipo de primer nivel en el partido de celebración. El Barça con los Pep Guardiola, Luís Enrique, Luís Milla, Sergi Barjuan, Pichi Alonso y otros grandes jugadores ganaron el partido, pero los veteranos del Girona F.C. plantaron cara hasta el final. 

Despues de la organización del 75 aniversario, un grupo de exjugadores nos íbamos encontrando una o dos veces al mes para entrenar y de vez en cuando jugar algún partido. Los entrenamientos los haciamos en el anexo al campo de montilivi, en Torres de Palau y si todo estava ocupado, en el campo del Quart, a quien tenemos que agradecer su buena disposición. 

Esta situación pero no podia durar mucho mas porque el trabajo de organización siempre recaia en una o dos personas. Por este motivo, todo el grupo que habitualmente entrenábamos y jugábamos, en una reunión en el restaurante Can Manolo, decidimos constituirnos como associación y repartirnos entre los voluntarios las diferentes áreas de organización de la asociación. esta decisión se concretó el día 15 de Noviembre de 2008, fecha de la acta fundacional de nuestra asociación.

El último hecho determinante que impulsó la creación de nuestra asociación fué el retorno a Girona de Narcís Julià. Narcís, una persona admirada por odos, volvió a casa depués de muchos años de éxito como jugador de primera división y también como técnico. Él nos ha dado la ilusión para organizar entrenamientos y muchos partidos en los que no faltan jugadores. Gracias Narcís.